Ünlü Amerikalı devlet adamı ve bilim insanı Benjamin Franklin etkisi olarak bilinen bir fenomenden kısaca bahsedeceğim size.. Sizden hoşlanmasını istediğiniz herkese bu sırrı uygulayabilirsiniz. Tabii ki romantik bir ilişki istediklerinizle de!

1700'lü yıllarda yaşayan Benjamin Franklin şunu fark etmiş. Hoşlanmadığımız birine iyilik yaptığımızda, o kişiye karşı olan olumsuz duygularımız varsa yok oluyor, eğer nötr isek de onlara karşı pozitif duygu hissetmeye başlıyoruz.

Bu, insanoğlunun tutarlı olma çabasıyla ilgili. Hoşlanmadığımız ya da gerçekten çok da iyi tanımadığımız kişi bizden bir ricada bulunursa ve o ricayı istemeyerek de olsa gerçekleştirsek bile onlara karşı duygularımız pozitifleşiyor. Çünkü insan birisine pek istemeyerek bile olsa iyilik yaptığında, bunu aslında "o kötü biri değil" diyerek doğrulamak istiyor. Bu bir savunma mekanizması, amacıysa kişinin çok da yanlış bir karar vermediği konusunda kendini doğrulama isteği. Bu durum aslında kişinin, "sevmediğim birine yardım ettim, yardım ettiysem seviyorumdur, neden sevmediğim insana yardım edeyim" şeklinde kendisini iyi hissetmesidir.

Biraz mutlu olan insanın gülümsemesi, gülümseyenin de mutlu olması örneğine benziyor... Hem tavuk yumurtadan çıkıyor, hem de yumurta tavuktan!

Siz de hoşlandığınız kişinin size daha sıcak duygular hissetmesi için, ondan basitçe ricalarda bulunabilirsiniz. Bunu birkaç kez yapabilirsiniz. Ancak karşıyı aşırı zahmete sokmayın, yoksa hem "hayır" cevabını alma ihtimaliniz artar, hem de onu "kullanılma" hissiyatına sokabilirsiniz

Bu arada, bilgi amaçlı söyleyeyim Tam tersi durum da söz konusu olabiliyor. Eğer birini çok istemeden incitirseniz ondan daha az hoşlanmamıza ve ona karşı kötülüğe meyil olmamıza da sebebiyet verme ihtimali var.

Baktınız o kişiyle olmadı, yeni insanlarla tanışın. Bu sırada cinsel aktivite olarak heyecan ararsanız size vibratörlerimize, dildolarımıza, şişme bebeklerimize veya mastürbatörlerimize bakmanızı öneririz.